От Специализирания наказателен съд не е издавано разрешение за прилагане на специални

...
От Специализирания наказателен съд не е издавано разрешение за прилагане на специални
Коментари Харесай

Спецсъдът: Не сме разрешавали слухтене около Стефан Янев

От Специализирания наказателен съд не е издавано позволение за използване на специфични разследващи средства по отношение на служебния министър председател Стефан Янев нито по отношение на лица от политически обединения, упоменати в медиите. Това оповестяват от спецсъда

По мотив на отправени внушения в общественото пространство от представители на обединяване „ Демократична България “ за това, че Специализираният углавен съд е издавал позволения за използване на специфични разследващи средства спрямо политически ангажирани фигури, е осъществена инспекция в правосъдните регистри, оповестяват от институцията.

Дейността на Специализирания наказателен съд по използване на специфичните разследващи средства се ревизира годишно от Националното бюро за надзор. До момента в отчетите не са установени никакви нарушавания в тази активност.

Неколкократно е посочвано, че „ правосъдният надзор върху настояванията за използване и потребление на специфичните разследващи средства е доста повишен “.

И през актуалната година Специализираният углавен съдще изпълни законовите си отговорности да показа цялостната информация за осъществените пълномощия по Наказателно-процесуален кодекс и Закона за специфичните разследващи средства на Националното бюро за надзор, казват още от ведомството.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР